Založ si blog

Ako ďalej?

V živote sa potýkame s množstvom situácií, kedy váhame. Často si musíme ujasňovať, čo urobíme, aby sme napredovali či vo vlastných sférach záujmu, či v priestore, kde žijeme. Vtedy vždy platí nepísané pravidlo, že keď máme dobré podmienky k životu a neustále napredujeme – aj keď niekedy pomalšie, ako by sme chceli – vtedy nemeníme okolnosti, resp. „pravidlá hry“ a snažíme sa zachovať doterajšie podmienky, respektíve na nich stavať a zlepšovať ich.

Každá radikálna zmena viedla k ťažkým stratám, úpadku a strate. Vždy, keď sa narušili rozbehnuté procesy a vyhadzovali ľudia, ktorí po dlhých rokoch začali rozumieť zložitým problémom, vrátili sme sa v čase dozadu a po výmene odborníkov za nových ľudí nastáva istú dobu chaos. Keď sa nastupujúci personál oboznámi a začne chápať zložitosti problémov v odboroch, kde ich „nainštalovali“ uplynie veľa času, čo stojí spoločnosť ohromné finančné ale aj morálne škody.

Riadenie štátu je ohromne náročná a zložitá činnosť, ktorú nie je možné podceňovať. Veď na odborné profesie v ktorejkoľvek pracovnej sfére je potrebné mať množstvo školení, zdravotných prehliadok aj psychotestov a samozrejme zručnosti a schopnosti. A to musíme vyžadovať aj od tých, ktorí sa uchádzajú o tieto náročné posty.

Preto, čo je dobré, pokračujme a zlepšujme to dobré.

Manipulácia médií

24.09.2023

V tomto predvolebnom čase sme svedkami frontálneho útoku médií na základne atribúty demokratického štátu. V každej, alebo skoro každej predvolebnej relácií, televíznych debatách, článkoch apod., nám vyskakuje jedna – médiami preferovaná – strana PS. Pritom sa v parlamente nenachádza. Rôzne agentúry robia prieskum volebných preferencií, spriazneným [...]

Dvojtvárnosť

04.07.2023

Stala sa tragická udalosť, kedy zavraždili mladú matku. Keď sa vynorili okolnosti ohavného činu, v normálnom človeku to začne vrieť – obrovská disproporcia pri informovaní novinármi – tí sú jasní, oni naháňajú senzácie, aj keď tragické. Lenže, jasne sa tu ukazuje zlyhanie štátnych orgánov a nie prvý krát a zodpovední sú ticho, mlčia, maximálne – [...]

Kde sme po novembri r. 1989

12.11.2022

My čo sme prežili roky 70 a 80 už s normálnym vnímaním, môžeme porovnávať podľa vlastných skúseností. Takisto sú dostupné štatistické údaje o cenových reláciách a priemerných platoch – pokiaľ sú prezentované objektívne v súvislostiach, výsledok je nespochybniteľný. V novembri 1989 najviac vadila protagonistom cenzúra, či tzv. nesloboda. Porovnajme si to s [...]

Aktuálna informácia, horúca novinka, práve sa stalo, PRAVDA, mimoriadna správa, mimoriadne1, mim1

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29

Na mieste zasahujú dve pozemné ambulancie záchrannej zdravotnej služby aj posádka záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 60685x
Priemerná čítanosť článkov: 2890x

Autor blogu

Kategórie