Založ si blog

Manipulácia médií

V tomto predvolebnom čase sme svedkami frontálneho útoku médií na základne atribúty demokratického  štátu. V každej, alebo skoro každej predvolebnej relácií, televíznych debatách, článkoch apod., nám vyskakuje jedna – médiami preferovaná – strana PS. Pritom sa v parlamente nenachádza.

Rôzne agentúry robia prieskum volebných preferencií, spriazneným kamarátom z PS pridávajú preferencie a na základe týchto pridaných preferencií ich – tiež spriaznené médiá, presadzujú PS do skoro každej diskusie. Faktom je, že sme toho svedkami, či na RTVS, TA3, či na Markíze, či na JoJ a iných platformách, nám neustále vyskakuje medzi rôznymi stranami, VŽDY PS. Je to priame ovplyvňovanie voličov na základe nikým neoverených „tzv. prieskumoch“ verejnej mienky.

Porovnajme si napr. verejné predvolebné akcie strany PS so stranami ako SNS, SMER-SD, Hlas SD, aj SME rodina, či Republika. Počet zúčastnených podporovateľov týchto strán je v absolútnom nepomere s verejnými akciami PS, kde sa toho zúčastňuje veľmi málo ľudí – desiatky ľudí so stovkami až tisíckami v prospech strán SNS, SMER-SD, Hlas SD, aj SME rodina.

LENŽE: je verejne známe, že médiá manipulujú, podsúvajú lži, podprahovo ovplyvňujú divákov, čitateľov. Tieto médiá sa vyznačujú spoločnými znakmi, že sú platené zo zdrojov napojených na mediálne domy v USA, ich informácie pochádzajú len a výlučne z jedného zdroja a iné názory, ako nimi prezentované, okamžite pranierujú, znevažujú alebo vôbec nezverejňujú, čo s demokraciou nemá nič spoločné. Potom nastáva situácia, že napr. verejnosti neznáma osoba (nič dôležité v profesnom živote nedokázala), sa stane prezidentkou – Čaputová, ktorá nemá na funkciu morálnu ani intelektuálnu výbavu.

A už len záleží na občanoch SR, či na tieto marketingové manipulácie naskočia, alebo prejavia elementárny „sedliacky“ rozum, intelektuálnu vyspelosť a slovenský národ bude mať šancu na zdravý a úspešný vývoj, alebo na postupný úpadok a zánik. Je to na nás.

Dvojtvárnosť

04.07.2023

Stala sa tragická udalosť, kedy zavraždili mladú matku. Keď sa vynorili okolnosti ohavného činu, v normálnom človeku to začne vrieť – obrovská disproporcia pri informovaní novinármi – tí sú jasní, oni naháňajú senzácie, aj keď tragické. Lenže, jasne sa tu ukazuje zlyhanie štátnych orgánov a nie prvý krát a zodpovední sú ticho, mlčia, maximálne – [...]

Kde sme po novembri r. 1989

12.11.2022

My čo sme prežili roky 70 a 80 už s normálnym vnímaním, môžeme porovnávať podľa vlastných skúseností. Takisto sú dostupné štatistické údaje o cenových reláciách a priemerných platoch – pokiaľ sú prezentované objektívne v súvislostiach, výsledok je nespochybniteľný. V novembri 1989 najviac vadila protagonistom cenzúra, či tzv. nesloboda. Porovnajme si to s [...]

Mzdochy

22.09.2021

Čítal počúval som o mzdochách. Podľa nemenných pravidiel logického usudzovania, definícia pojmu mzdochy je ako „vyšitá“ na prestitútov denníka N, SME, Aktualít, aj iných vlastizradných plátkov. Nejde normálne rozmýšľajúcemu človeku do hlavy, ako je možné, že nevzdelané, tupé, hlúpe a pre nevzdelanosť arogantné novinárske hyeny – prestitúti, [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 60779x
Priemerná čítanosť článkov: 2894x

Autor blogu

Kategórie