Založ si blog

Podnikateľská prax

Náš parlament schválil isté zákony, ktoré umožňuje pracujúcim, mladým rodinám aj dôchodcom užívať niektoré finančné zvýhodnenie, došlo a aj dôjde k navýšeniu platov, rodičovských dávok, dôchodkov, príplatkov za nočné práce apod. Okamžite sa týchto finančných opatrení na zlepšenie života ľudí na Slovensku „chopili“ vynaliezaví majitelia firiem, starostovia, poslanci miestnych zastupiteľstiev, nehovoriac o nadnárodných majiteľov bánk, či obchodníkov. Všetci sa snažia, ako toto prilepšenie pre ľudí okamžite pretaviť do svojich ziskov, navýšenie starostovských platov, jednoducho využiť dávky štátu, ktoré by mohli chudobnejším zlepšiť život, na svoj finančný prospech a zisky. Príkladov je neúrekom, stačí uviesť napr. zrušený odvod pre potravinové reťazce – ceny základných potravín neustále stúpajú, radikálne zvyšovanie miestnych daní, rôzne skryté poplatky. Takto podnikateľské subjekty aj starostovia miest a obcí vlastne úplne anulujú dávky štátu pre svojich občanov.

Ešte jeden príklad za všetky: zamestnanec, ktorý si „dovolil“ uplatniť  rekreačný poukaz u zamestnávateľa, je v čase koncoročných odmien veľmi prekvapený – nedostane totiž NIČ, slovom nula prémií, s odôvodnením, že koncoročné prémie už dostal formou preplatenia rekreačného poukazu. Takáto je prax u istých firiem. A pikantné na tom je, že niektorí obviňujú štát, že to spôsobil.

Manipulácia médií

24.09.2023

V tomto predvolebnom čase sme svedkami frontálneho útoku médií na základne atribúty demokratického štátu. V každej, alebo skoro každej predvolebnej relácií, televíznych debatách, článkoch apod., nám vyskakuje jedna – médiami preferovaná – strana PS. Pritom sa v parlamente nenachádza. Rôzne agentúry robia prieskum volebných preferencií, spriazneným [...]

Dvojtvárnosť

04.07.2023

Stala sa tragická udalosť, kedy zavraždili mladú matku. Keď sa vynorili okolnosti ohavného činu, v normálnom človeku to začne vrieť – obrovská disproporcia pri informovaní novinármi – tí sú jasní, oni naháňajú senzácie, aj keď tragické. Lenže, jasne sa tu ukazuje zlyhanie štátnych orgánov a nie prvý krát a zodpovední sú ticho, mlčia, maximálne – [...]

Kde sme po novembri r. 1989

12.11.2022

My čo sme prežili roky 70 a 80 už s normálnym vnímaním, môžeme porovnávať podľa vlastných skúseností. Takisto sú dostupné štatistické údaje o cenových reláciách a priemerných platoch – pokiaľ sú prezentované objektívne v súvislostiach, výsledok je nespochybniteľný. V novembri 1989 najviac vadila protagonistom cenzúra, či tzv. nesloboda. Porovnajme si to s [...]

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45, aktualizované: 06:28

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 60548x
Priemerná čítanosť článkov: 2883x

Autor blogu

Kategórie