Založ si blog

Komunálne voľby nie sú o SMERE

Strana Smer je v niekoľkých voľbách úspešná, volilo ju statisíce občanov SR – to je fakt.

Ale v komunálnych voľbách nejde o parlamentné strany.

Nastáva nám tu na Slovensku iný problém: negativistická kampaň ľudí s psychopatickými prejavmi za podpory médií má za následok demontáž demokratických volieb, tzn. že ľudia sa už nerozhodujú podľa výsledkov práce konkrétnych ľudí, ale na základe masívnej propagandy psychopatov a médií, ktorým nik žiaden mandát na výkon verejnej moci nedal. Majú to privilégium, že ich vlastníci médií púšťajú do éteru a môžu vrieskať, obviňovať bez dôkazov, pasovať sa do polohy vyšetrovateľov, prokurátorov aj sudcov. Ako keby si určité skupiny chceli dosadiť vlastných ľudí na mocenské pozície štátu, bez ohľadu na názor občanov a ich dobro.
Občania na vidieku volia inak, pretože sa navzájom poznajú a nepodliehajú tak štvavej opozično – masmediálnej propagande.
Mimochodom, ako pracujú župani opozície, aké majú za sebou výsledky? Štvavé kampane proti vtedajším županom majú aké dôsledky? Napr. žilinského župana Blanára kriminalizovali za údajné kauzy verejného obstarávania, tak ako to dopadlo? O tom však už média neinformujú, možno by sa ukázali kampane ako nepravdivé. A to by si voliči mali tiež všimnúť.

Ako však byť odolní proti negativistickým a nenávistným prejavom, keď ich dennodenne vidíme pri tlačovkách opozičných strán, v komentátoroch novinárov v novinách, ktoré sa bezplatne rozširujú v školách a manipulujú aj deti. Vytráca sa z verejných prejavov, tlačových besied, komentárov slušnosť, úcta a rešpekt voči oponentom a výhradnými nositeľmi týchto negatívnych prejavov sú opoziční politici bohužiaľ vrátane prezidentskej kancelárie, nehovoriac o ich médiach. Ako chcú potom títo ľudia vládnuť, keby sa náhodou dostali k moci? Budú zatvárať a prenasledovať či mediálne lynčovať ich oponentov ako aj voličov strán, ktoré vo voľbách neuspejú?

Slovensko je malá krajina a aby bola ešte úspešnejšia, nesmie sa atomizovať do nesúrodých skupín; musíme spolupracovať, aj keď máme odlišné názory, rešpektovať sa navzájom, dodržiavať platné zákony – napr. taká prezumpcia neviny je v dnešnej atmosfére veľmi aktuálna. Teda vo voľbách dávať priestor tým, ktorí chcú a majú potenciál spolupráce, nie sú vyhranení proti, chcú budovať vzťahy nie ničiť oponenta, sú odborne zdatní a pozitívne naladení.

Manipulácia médií

24.09.2023

V tomto predvolebnom čase sme svedkami frontálneho útoku médií na základne atribúty demokratického štátu. V každej, alebo skoro každej predvolebnej relácií, televíznych debatách, článkoch apod., nám vyskakuje jedna – médiami preferovaná – strana PS. Pritom sa v parlamente nenachádza. Rôzne agentúry robia prieskum volebných preferencií, spriazneným [...]

Dvojtvárnosť

04.07.2023

Stala sa tragická udalosť, kedy zavraždili mladú matku. Keď sa vynorili okolnosti ohavného činu, v normálnom človeku to začne vrieť – obrovská disproporcia pri informovaní novinármi – tí sú jasní, oni naháňajú senzácie, aj keď tragické. Lenže, jasne sa tu ukazuje zlyhanie štátnych orgánov a nie prvý krát a zodpovední sú ticho, mlčia, maximálne – [...]

Kde sme po novembri r. 1989

12.11.2022

My čo sme prežili roky 70 a 80 už s normálnym vnímaním, môžeme porovnávať podľa vlastných skúseností. Takisto sú dostupné štatistické údaje o cenových reláciách a priemerných platoch – pokiaľ sú prezentované objektívne v súvislostiach, výsledok je nespochybniteľný. V novembri 1989 najviac vadila protagonistom cenzúra, či tzv. nesloboda. Porovnajme si to s [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 60584x
Priemerná čítanosť článkov: 2885x

Autor blogu

Kategórie