Manipulácia objektívnych faktov v kníhkupectve a na niektorých školách

4. júna 2019, jaromal, Nezaradené

V r. 2016 vyšla v jednom našom kníhkupectva kniha: „Utajované dejiny USA“ od nemeckého spisovateľa Karlheinza Deschnera s poditulkom “ Skurvená Amerika“.

Podľa nejakého zvláštneho kľúča kníhkupectvo zvýraznilo ponuku týmto oznamom (prekopírované): „Upozornenie: Obsah tejto knihy je vnímaný ako kontroverzný. Pri čítaní každej knihy odporúčame nezabúdať na kritické myslenie a názory odborníkov v danej oblasti. Zisk z predaja tejto knihy putuje na podporu neziskových organizácií SuperTrieda a Slovenská debatná asociácia (prečo?)“.

Čiže, keď nespochybniteľné fakty sa niektorým čudným činiteľom nepáčia, manipulatívne spracovávajú našu mládež a deti, keby nebodaj predmetnú knihu čítali. Pritom v knihe sú uvádzané výhradne overiteľné fakty, nič viac – čiže pravdivé javy a udalosti.

Mimochodom, čo myslíte, aká inštitúcia – medzi inými – je v neziskovej organizácii SuperTrieda a Slovenská debatná asociácia vedená ako ich podporovateľ?

Týmto chcem poukázať na hrubú manipuláciu a demagógiu, ktorá sa na našich školách praktizuje a manipuluje deti a dospievajúcu mládež, čo sme dopustili my rodičia, štátne a verejné inštitúcie.